5 Şubat 2008 Salı

Kısır

Malzemeler:
  • 2 su bardagi ince bulgur
  • 2 su bardagi sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatli kaşığı öğütülmüş karabiber
  • 1 kahve fincanı limon suyu (yaklasik 1/4 cup)
  • 1 yemek kaşığı nar eksisi
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı (yaklasik 1/4 cup)
  • 7-8 taze soğan
  • yarım demet maydanoz
  • bir avuc taze nane
  • 2 domates
  • 1 kucuk salatalik
  • pul biber
  • salatalik tursusu
  • salamura yaprak
Hazırlanışı:
  • Bulguru genis bir kaba koyun. Domates salçası, biber salçasıni 1 bardak sicak suda eritip butun baharatlari bu karisima ekleyin. Bu karisimi bulgurun uzerine dokerek iyice karistirin. Kalan 1 bardak sicak suyuda ekleyin. 20dk suyu cekmesi icin beklemeye birakin.
  • Taze soğan, maydonoz, naneyi ince ince, salatalik, domates ve salatalik tursusunu kucuk kupler halinde dograyin. 20dk dinlenmis olan bulgura karistirin.
  • Limon suyunu, nar eksisi, zeytinyağını ekleyip karıştırın.
  • Benim tercihim salamura yaprakla, istege gore marulla servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder