13 Nisan 2008 Pazar

Limonlu kolay tavuk


Resimde pek ic acici görünmesede, yapimi cok kolay ve cabuk olan bu tavukgun lezzetine sasacaksiniz
  • Malzemeler:
  • 2 tavuk gögsü, dövülmüs
  • un, tavuklari bulamak icin
  • 2 yemek kasigi su, 2y.klimon suyu,2y.k. beyaz sarap yada sirke, bunlari bir kapda karistirin
  • 1 y.kasigi z.yagi
  • 1 y.kasigi tereyagi
  • tuz ve karabiber (mümkünse taze ve ögütülmüs)
  • maydonoz, ince dogranmis
  • Hazirlanisi:
  • tavuklari hafifce döverek inceltdikden sonra, una bulayin
  • genis bir tavada, z.yagi ve tereyagini isitin
  • tavuklari mumkunse ayni anda kizartin. Her bir tarafi icin 3-4dk yeterli olacaktir.
  • su ve limon sulu karisimi tavuklarin üzerinde gezdirin, tavayi sallayarak, unun, eklediginiz sos icinde cözülmesini saglayin, 1-2 dk yeterli olacakdir.
  • tuz, karabiber ve maydonoz serpistirip, hemen servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder