14 Nisan 2012 Cumartesi

Brokoli Çorbası

Çaçaron Blog ev sahipligi Çorbalarımız etkinliğine daha once gönderdigim Biberiyeli Yesil Kabak Corbasina ek olarak birde Brokoli Çorbası tarifimi gonderiyorum...

Bu tarifdeki kekik ve limon kabugu, corbanin tadina ayri bir zenginlik katiyor!

malzemeler: 4 kisilik

  • 1 büyük demet brokoli, cicek kismi ayrilmis, saplari ise dogranmis
  • 1 büyük  patates, dogranmis
  • 1 büyük havuc, dogranmis
  • 1 y.k. tereyagi
  • 2 y.k. zeytin yagi
  • 1 t.k. taze kekik ya da 1 cay kasigi kuru
  • 2 dis sarimsak, dogranmis
  • 4 s.b. Tavuk suyu yada 4 s.b. sicak su+bulyon
  • Tuz Karabiber
  • 1 limonun kabugu, rendelenmis

hazilanisi:

  • Tereyagini, ve z.yagini tencerede isitin
  • sarimsaklari pembelesene kadar kavurun(30saniye)
  • sogani ekleyip, biraz tuz ve karabiberle tatlandirin, 2 dk
  • Kup kup dogranmis patates, havucu ve brokolinin saplarini ekleyip, karistirarak 3dk daha pisirin
  • 2 s.b. tavuk suyunu (yada bulyonu) ve kekigi ekleyip, gerekirse tuz-karabiberle tatlandirin, kapagi kapatip 5 dk sebzeleri pisirin.
  • Brokolinin kalan cicek kisimlarini ve kalan 2 s.b. tavuk suyunu da ekleyek, corbayi kaynamaya baslayinca, agzi kapali 5dk daha pisirin, brokoliler yeterince pismemisse bir 3dk daha kayatin.
  • atesten alin ve limon kabuklarini ekleyin.
  • corbayi blendirden gecirin, cok koyu ise, biraz sut ile sulandirabilirsiniz.
  • limon suyu, tereyaginda kirmizi biberle servis yapabilirsiniz.
  • afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder