22 Ocak 2009 Perşembe

Minik, Portakalli-bademli Mifloy Sandevicleri

Minik, Portakalli-bademli Mifloy Sandevicleri Beklenemedik misafirler, bir fincan kahve icin ugradiklarinda, kahvenin yanina ikram edebilecegim bir sey yoksa, 10 dk icinde var edip, hayat kurtaran sandevuclerim. Hem cok kolay, hem cok sevimli hemde lezzetliler...

  • Malzemeler: 32 minik sandevuc icin,
  • 4 Mifloy Hamuru, bir yaprakdan 8 minik sandevuc cikiyor,
  • 1 avuc tuzsuz badem, kabuksuz (yaklasik 45gr)
  • 2 yemek kasigi seker,
  • 1 yumurta, cirpilmis
  • 2 portakal, dilimlenmis, zarlari soyulmus (metodu asagida aciklanmistir)
  • pudra sekeri
  • rondo/mutfak roboto, firin kagidi
    Hazirlanisi:
  • Firini isitin (turbo firin 180, normal 200 derece)
  • Badem, seker ve cirpilmis yumurtanin yarisini rondodan gecirin,
  • Mifloy hamurlarini tezgaha serip, uzerine bu yumurtali karisimi surun,
  • Mifloyun her birini, caprazlamasina kesip 4 buyuk ucgen olusturun, ortalarindan tekrar keserek minik ucgenler olusturun,
  • Minik ucgenleri, firin kagidina serip, kalan cirpilmis yumurtayi hamurlarin uzerine sürüp, firina atin, üzerleri hafif kizarana kadar pisirin. (benim turbo firinda 8dk'da kizardilar)
  • Bu arada portakallari, asagida acikladigim metodla dilimleyin, uzerlerine pudra sekeri serpin.
  • Miloylar firindan cikinca, her bir ucgenin aralarini sandevic gibi acin yada 2 ye ayirin,
    aralarina portakal dilimerini koyup, uzerine pudra sekeri serpip, servis yapin...
*** bu ucgen sandevucleri, recel, peynir vb gibi alternatiflerle de degerlendirebilirsiniz.
Portakalin dilimlenmesive zarindan ayrilmasi icin asagidaki metodu deneyebilisiniz.

  • Portakallari yikayin, keskin vede buyuk bir bicakla, alt ve ust kismini kesin,
  • 1 ve 2nci resimdeki gibi portakali dik tutarak, bicaginizla, portakalin formunu takip ederek, derince kabuklarini kesin.
  • Dis yuzunu portakaldan ayirdikdan sonra, dilimleme islemi icin, yine keskin bicaginizla dilimleri, zarlari arasinda V seklinde keserek dilimleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder