22 Ocak 2009 Perşembe

Portakalli Tavuk #2

Bu tarif biraz olasun benim favori Cin Usulu Portakalli Tavugumu andirsada yine de farkli lezizlikte bir tarif. Digeri biraz tatli bu tarif ise acili, tatliligini sadece portakaldan aliyor. Tatli ve acinin, karisarak verdigi o nefis tadi bu yemekde tatmak mumkun. Bunun da yeri bir bambaska...Malzemeler: 4 kisilik
  • 4 portakal,
  • 500gr tavuk eti, kusbasi dogranmis
  • 2 demet taze sogan, 1 dali susleme icin ayirin, verevine kesin
  • 3 yemek kasigi sivi yag
  • 1 kirmizi taze aci biber, cekirdekleri ayiklanmis
  • 1/4 cay kasigi dövülmüs kisnis tohumu
  • 2 yemek kasigi sirke
  • 2 yemek kasigi soya sosu
  • 1 tatli kasigi nisasta
  • 1/2 su bardagi portakal suyu
    Hazirlanisi;
  • Portakallari asagida belirtilen metodu uygulayarak, beyaz kisimlari ve zarlari kalmayacak sekilde dilimleyin,
  • Taze soganlari 3cm uzunlugunda kesin, aci biberi ince ince kiyin nisasta ve soya sosunu kristirin, portakal suyu ve sirkeyi ekleyin
  • tavada, varsa wok'unuzda yagi isitin, tavuklari bu yagda kizartip, alin, uzerlerine kisnis serpin,
  • kalan yagda, taze sogan ve aci biberleri 1dk kizartin,hemen tavuklari ve portakallari ekleyin,
  • hemen, portakal sulu, soya soslu karisimi ekleyin, 1 tasim kaynatin, uzerine ayirdiginiz verevine kesilmis 1 taze sogani ve portakal dilimleri ile yemeginizi susleyerek servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder