7 Şubat 2009 Cumartesi

Enginarli Tost

Tam ogle saatinde bir arakadasimin beklenmedik ziyaretiyle baslayan panigim, "hazirda hic birseyim yok" korkusuyla bosaltigim buz dolabimindan cikan bu lezzet karisimini paylasmadan edemeyecegim. Hem sizinle paylasmak, hemde unutmamak icin buraya girmek istedim.Malzemeler: (malzemeyi elimde oldugu kadariyla kullandigim icin miktar veremeyecegim) Ben kullandigim malzemeleri yaziyorum ama alternetif malzemelerde yaninda mevcut.
  • 4 dilim tost ekmegi (2 kisi icin)
  • creme fraiche (Mayonez yada suzme yogurt da kullanabilirsiniz)
  • konserve enginar
  • domates, dogranmis
  • siyah yada yesil zeytin, ince dilimlenmis
  • taze kisnis (ya da maydonoz), dogranmis
  • motzeralla peyniri (yada beyaz peynir), elinizle 1er lokmalik dilimler haline getirin
  • zeytin yagi
  • limon suyu
  • tuz
  • Hazirlanisi:
  • ekmekleri kizartip, hafif soguyunca, creme fraiche'i dilimlerin üzerine sürün,
  • derin bir kapda, enginar, domates, zeytin, taze kisnis, motzeralla peynirini karistirip üzerine, zeytin yagi, limon suyu gezdirip, tuz atin
  • hazirladiginiz salatayi, creme fraiche'li ekmeklerin uzerinde servis yapin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder