26 Şubat 2009 Perşembe

Zencefil ve tarcinli, Havuclu Kek

"Baharatli Tarifler" etkinligine hangi tarifle katilacagimi düsünürken, aklima meshur havuclu kekimle katilmak geldi. Malzemeler:
  • 4 yumurta, en az 1 saat oda sicakliginda bekletilmis
  • 2 cay bardagi seker
  • 2 cay bardagi sivi yag
  • 4 cay bardagi un
  • 1 cay kasigi kabartma tozu, tepeleme
  • 1 cay kasigi soda/karbonat, tepeleme
  • 1 cay kasigi tarcin, tepeleme
  • 1 cay kasigi rendelenmis taze zencefil yada 1/2 cay kasigi zencefil tozu
  • 1/2 cay kasigi limon suyu
  • 2 cay bardagi ceviz, irice dövülmüs
  • 3 su bardagi havuc, rendelenmis
  • 1 tutam tuz
  • kek kalibi icin, 1 kasik kati yag, bir avuc un
  • Hazirlanisi:
  • turbo firini 180, normal firini 200 derecede isitin,
  • kek kalibinizi, kati yag ile iyice yaglayin, unu serpistirin, fazlasini eleyin
  • yumurta ve sekeri iyice cirpin, yagi ekleyip karistirin, (bu noktadan sonra mixer kullanmayin)
  • un, tarcin, kabartma tozu, karbonat, tuzu eleyerek yumurtali karisima ekleyin, cirpmadan bir kasik yardimiyla karistirin,
  • ceviz, havuc ve limon suyunu ekleyip, harc karisana kadar karistirin,
  • harcinizi kek kalibina dökün, kalibi 1-2 kere tezgaha vurarak, harcin kalibda iyice yerlesmesini saglayin,
  • 180 derecedeki turbo firinda, 1 saat pisirin...

2 yorum:

  1. Çok leziz bir kek bende dün yaptım içine damla çikolata koydum ellerine sağlık mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun Derya. Bu sayede beni blogunla tanistirdigin icin tesekkurler. Seninde ellerine saglik, hersey cok guzel gorunuyor...

    YanıtlaSil