13 Mart 2009 Cuma

Günesde kurutulmus domatesli fasulye dipi

resimde, ortadaki dip
Malzemeler: (yaklasik 1,5 su bardagi dip icin)

  • 400gr beyaz fasulye konservesi
  • 8 dilim günesde kurutulmus domates(yag icinde olanlardan)
  • 1 dis sarimsak, dövülmüs
  • 2 tatli kasigi taze biberiye, ince kiyilmis
  • 5 yemek kasigi zeytinyagi,
  • 2 yemek kasigi sirke (varsa kirmizi sarap sirkesi)
  • 125ml (1 cay bardagi) su
  • tuz ve karabiber
  • Hazirlanisi:
  • su haric bütün malzemeleri rondo/mutfak robotunda pure yapin
  • kademe kademe suyu ekleyerek kivamini ayarlayin, tuz ve karabiberle tatlandirin.
  • üzerini kapatip, tadini almasi icin 30dk buzdolabinda bekletin, soguk servis yapin...
  • Tip: bu dipi 3 gün onceden hazirlayip, hava almayacak bir kapda buzdolabinda muhafaza edebilirsiniz.

Kaynak: Hors D'oeuvres, Eric Treuille & Victoria Blashford-Snell

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder