13 Mart 2009 Cuma

Izgara edilmis Kabakli Kanepeler

Malzemeler: yaklasik 24 adet

  • 1 kücük patlican (yaklasik 100gr),
  • 75 gr yagli peyaz peynir
  • tuz-karabiber
  • 12 kahverengi tost ekmegi
  • 2 büyük kabak
  • 1 yemek kasigi zeytinyagi
  • 2 büyük közlenmis biber
  • ocak üstü izgara tavasi
  • Hazirlanisi:
  • patlicani, ister ocak üstünde, ister 200C deki firinda 30-40dk közleyin,
  • kabuklarini soyun, mutfak robotona koyup püre yapin, sogumaya birakin,
  • peyaz peynir, tuz karabiber ekleyip, robotdan bir kez daha gecirin.
  • firini 150C de isitin, ekmek dilimlerini, firinda her bir tarafini 5-7 dk tost edip, sogumaya birakin.
  • kabaklarinizi sebze soyacagi yardimiyla, uzunlamasina ince ince dilimleyin(5mm),
  • kabaklari bir firca ile iki tarafini yaglayip, izgara tavasinda her bir tarafini yaklasik 2 dk, izgaranin cizgileri cikana kadar kizartin,
  • ekmek dilimlerini, büyüklüklerine göre 2ye ya da 3e dilimleyin,
  • közlenmis biber ve kabaklari bu ekmek dilimlerinin olcüsüne góre kesin,
  • ekmeklerin üzerine, patlican harcindan sürün, biber dilimlerini yerlestirin, 4 kabak dilimini (resimdeki gibi) biberlerin üstüne dizin,
  • keskin bir bicakla kanepelerin kenarlarini düzeltip servis yapin...

Kaynak: Martha Stewart's Hors D'oeuvres handbook

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder