13 Mart 2009 Cuma

Nane ve beyaz peynirli, Közlenmis biber dipi

resmin en sagindaki dip,
Malzemeler: ( yaklasik 1,5 su bardagi dip icin)
  • 3 közlenmis kirmizi biber
  • 200gr beyaz peynir
  • 200gr krem peyniri
  • 1 dis sarimsak, dövülmüs
  • 1 avuc dolusu taze nane, ince kiyilmis
  • 4 yemek kasigi zeytinyagi
  • 2 yemek kasigi limon suyu
  • tuz, karabiber
  • Hazirlanisi:
  • bütün malzemeleri rondo/mutfak robotunda pure yapin
    gerekirse, kademe kademe 1er tatli kasigi su ekleyerek kivamini ayarlayin, tuz ve karabiberle tatlandirin.
  • üzerini kapatip, tadini almasi icin 30dk buzdolabinda bekletin, soguk servis yapin...
Tip: bu dipi 3 gün önceden hazirlayip, hava almayacak bir kapda buzdolabinda muhafaza edebilirsiniz.
Kaynak: Hors D'oeuvres, Eric Treuille & Victoria Blashford-Snell

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder