23 Aralık 2009 Çarşamba

2009 Yilbasi menusu / Christmas menusu

Sonunda bu yil ki Yilbasi menüsü sekil almaya basladi.
Menu plani soyle;

Baslangic :
Bal Kabagi corbasi
Ara Yemek:
Tutsulenmis Somon ve mandalina salatasi,
Yaban Mantari sotesi,

Ana yemek:
Jamie Oliver' dan taze baharatli Kuzu incik,
Sebze:
Firinda tereyagli Havuc ve Kabuklu citir patates,
Taze soganli bezelye,
Muscat cevizli, Kavrulmus bruksel lahanasi,
Tatli:
Armut Talisi ve Yogurt Panna Cotta
Baslangic: Bal Kabagi corbasi
Malzemeler: 6 kisilik
  • 1 kg bal kabagi, temizlenmis, iri dilimlenmis
  • 1,5 lt sebze
  • 3 yemek kasigi zeytinyagi
  • 350gr havuc, iri dilimlenmi
  • 2 sogan, iri dogranmis
  • 1 cay kasigi toz kirmizi biber(aci)
  • 1 cay kasigi kimyon
  • tuz, karabiber
  • 125ml krem fresh yada 6 kasik kati yogurt (servis icin, olmasada olur)
  • 2 yemek kasigi taze kisnis(koriender), ince dogranmis
  • 1/2 yemek kasigi toz kisnis(koriender)
  • Hazirlanisi:
  • yagi tencerede isitin, kabak, havuc ve sogan dilimlerini karistirarak, 5dk kavurun
  • toz kirmizibiber, kimyon, tuz ve karabiberle tatlandirin,
  • sebze bulyonu ekleyin, kaynayinca, altini kisip, agzini kapatip, yaklasik 20 dk, kabaklar yumusayana kadar pisirin,
  • corbayi pure yapin, servis tabaklarina bolusturun,
  • corbanin ortasina bir kasik, krem fresh (ya da suzme yogurt) koyup, taze kisnisle susleyip servis yapin....afiyet olsun...
  • **Bal kabagi yerine, yesil kabak ve kereviz karisimiyla da deneyebilirsiniz.
Ara yemek: Tutsulenmis Somon ve mandalina salatasi,
Yaban Mantari sotesi,Ana yemek: Jamie Oliver' dan Taze baharatli Kuzu incik,
Sebze: Firinda tereyagli Havuc ve Kabuklu citir patates
  • Taze soganli bezelye, Kavrulmus bruksel lahanasi
Kaynak ve resimler (corba ve armut tatlisi haric) : delicious magazin, 2006 aralik sayisi

2009 Yilbasi Yemegi
2010 Yilbasi Yemegi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder