15 Aralık 2009 Salı

Lavas Yildizlari / Tortilla Stars

Bu yildizlari, hava almayacak sekilde muhafaza ederek 5 gün onceden hazirlayabilirsiniz. Kullanacaginiz etkinlige gore, farkli formlarda kesip, farkli tatlarda tatlandirarak, ister cocuk partilerinde ister kendi partinizde kullanabilirsiniz. Miktari kullanacaginiz form ve de kisi sayisina bagli olarak size birakiyorum..
  • Buyukler icin Malzemeler:
  • Lavas ekmegi, (tortilla bread)
  • 50gr tereyag,eritilmis
  • 1 cay bardagi permazan peyniri yada kasar peyniri, rendelenmis
  • 1 yumurtanin beyazi
  • kurabiye formlari
  • firin kagidi
  • üzerisi icin: pul biber, hashas, corek otu, susam, kirmizi toz biber, kori tozu...vb.
  • Hazirlanisi:
  • firini 180 derecede isitin,
  • firin telinize firin kagidini serip hazirlayin,
  • ekmeklerin bir tarafini tereyagi ile fircalayin, peyniri serpistirip elinizle biraz bastirin, ekmeklerle tek tek calisin,
  • peynirli kisim alta gelecek sekilde ters cevirip hafifce tekrar bastirin,
  • ust kismini yumurta beyazi ile fircalayin, ustu icin kullanacaginiz malzemeleri serpin
  • kurabiye formlari ile kesip firin kagidinin ustune dizin,
  • firinda hafif kizarana kadar (6-8dk) pisirin,
  • sogumaya birakip, servis yapin...
  • not: kurabiye formalari ile keserken, et dovucusu kullandim, formlara vurarak kestim.
    • Malzemeler: (cocuklar icin, resimdeki tarif)
    • Lavas ekmegi (Tortilla bread)
    • zeytin yagi
    • seker ve tarcin karisimi
    • kurabiye formlari
    • firin kagidi
    • Hazirlanisi:
    • firini 180 derecede isitin,
    • firin telinize frin kagidini serip hazirlayin
    • ekmekleri bir tavada yada tost makinasinda isitip hemen alin (30 saniye), ekmeklerle tek tek calisin
    • kurabiye formlari ile sekillerinizi kesin, zeytin yagi ile iki tarafini fircalayin,
    • seker-tarcin karsimini bolca uzerlerine serpip, firinda hafif kizarana kadar (5-6 dk) pisirin,
    • sogumaya birakip, servis yapin...

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder