28 Mayıs 2010 Cuma

Enginarli Tuna Salatasi

Saglikli, bol sebze dolu nefis bir salata. Kilosuna dikkat edenler icin doyurucu harika bir salata. Özlem'in "Bahar Şenliği" icin gönderdigim Tavuk Salatasina ek bir tarif daha.
 Malzemeler: 4 kisilik

  • 150gr taze fasulye, temizlenmis
  • 4 yumurta,
  • Kurutulmus domates (kavanozda yag icinde olanlardan)
  • 1 konserve enginar(400gr), suyu süzülmüs
  • 1 marul, yikanmis temizlenmis
  • 2 kirmizi sogan
  • 2 koserve tuna baligi
  • 2 yemek kasigi yogurt ya da mayonez (ya da yari yariya yogurt ve mayonez karisimi)
  • Hazirlanisi:
  • Fasulyeleri kaynar suda 4-5dk haslayin, soguk suya, hatta buzlu suya tutup, pisme islemini durdurun.
  • yumurtalari 7dk haslayin, soguyunca 6 dilime kesin,
  • soganlari yarim ay seklinde ince ince dograyin,
  • kurutulmus domates ve enginarlari ikiye kesin,
  • marullari elinizle kopararak tabaklara bölüstürün,
  • fasulyeleri, kuru domates, soganlari ve enginar dilimlerini de paylastirin,
  • tunayi elinizle parcalayip salatanin üzerine dagitin,
  • yumurtalari yerlestirin,
  • yogurdunuzun kivamina gore gerekirse su ile biraz inceltin tuz ve karabiber ile tatlandirip salatanin üstünde gezdirin,
  • sadece mayonez kullaniyorsaniz, 2 yemek kasigi su ile inceltip tuz karabiberle tatlandirip salataya ekleyin.
  • istege gore kizarmis ekmek ile servis yapin...

1 yorum:

  1. Canım merhaba salatan enfes tabağın
    yanında kırmızılı olanlar kızarmış
    ekmekmi:))Öyleyse tarif bekliyorum
    Sevgiler...

    YanıtlaSil