17 Mart 2013 Pazar

Meksika Usulu Misir Ekmegi

Bu misir ekmegini Frenk Soganli Sucuklu Yumurta'nin yaninda servis yaptim, tarifi asagida...
Ekmekde, aci yesil biber kullandim, kac dilim yedim hatirlamiyorum.














Malzemeler:

  • 40gr kati yag, eritilmis
  • 1 yemek kasigi kati yag, tepsiyi yaglamak icin
  • 200gr un
  • 150gr misir unu
  • 2 yemek kasigi kabartma tozu
  • 2 yesil biber, cekirdegi ayiklanmis, kücük dogranmis
  • 2 yemek kasigi rendelenmis Cheddar peyniri yada kasar peyniri
  • 2 büyük yumurta
  • 150ml süt
  • 16cm x 25cm derin olmayan firin tepsisi
Hazirlanisi:
  • firini 200C'de isitin, firin tepsisini yaglayin,
  • derin bir kapda, un, misir unu, kabartma tozu, biber,peynir ve bir tutam tuzu karistirin.
  • ayri bir kapta, yumurtalari cirpin, süt ve eritilmis yagi ekleyip karistirin,
  • yumurtali karisimi, unlu karisima nazikce karistirarak yedirin,
  • tepsiye döküp, 25-30dk, üzeri kizarana kadar pisirin...
    TIP: Misir ekmegini 3 aya kadar dondurabilirsiniz. Cözülmesini bekleyip, dilimleyip servis yapin. 
    Tarif: delicious magazinin 2008 Mart ayindan alinti. 
Afiyet olsun...
Sucuklu yumurtayi meksika usulü misir ekmeginin yaninda servis yaptim. Cok leziz bir kombinasyon oldu...
 














malzemeler:
  • 2 yemek kasigi z.yagi
  • 1 büyük kirmizi sogan, yemeklik dogranmis
  • 150gr sucuk, iri dilimlenmis
  • 1 kirmizi biber, cekirdegi ayiklanmis, ince kiyilmis
  • 2 konserve dilimlenmis domates ya da 4 taze domates, ince kiyilmis
  • 100ml su
  • 4 büyük yumurta
  • üzeri icin, yesil biber, tazze sogan yada frenk sogani, ince kiyilmis.
Hazirlanisi:
  • Isitilmis 2 kasik yagda sogani kavurun, yaklasik 5dk.
  • Sucuklari ekleyin, sucuk yagini salana kadar pisirin
  • kirmizi biberi ekleyin,
  • domates dilimlerini ve 100ml suyu ekleyip kaynama noktasina gelince altini kisin. 12-15dk pisirin
  • yumurtalari kirip pismesini bekleyip, üzerine ince kiyilmis yesil biber, taze sogan yada frenk sogani serpistirip servis yapin...
Afiyet olsun...